Novus_sidhuvud2

OM PETER PAuNOVIC

Novus Kunskap grundades i Eskilstuna 4:e januari 2013. Vårt mål är att öka kunskapen om försäljning i hela Sverige

Grundare till företaget är Peter Paunovic, som har mångårig erfarenhet av försäljning, samt att leda och utveckla försäljningen inom en mängd olika branscher.

Novus Kunskap erbjuder utbildningar till alla typer av företag inom försäljning och service, oavsett bransch.

”Det ska kännas när jag föreläser”
är ett av Peters motton

Om Peter paunovic

Peter Paunovic, VD, säljcoach och författare Peter Paunovic, VD, säljcoach och författare

Det började på Metro, gratistidningen som ägs av Kinnevik. Peter fick lära sig om försäljning, kundrelationer, kundbemötande, kundvård och allt annat som hör affärer till. Han gick från en årlig försäljning på 572 000 kr 2003, till 72 miljoner kronor, 2005. Han blev utsedd till världens bästa säljare inom Metro-koncernen, årets mediesäljare av medierådgivaren Mindshare, samt en av Sveriges mäktigaste säljare av tidningen Resumé.

I och med sina framgångar så tog också Peters karriär ordentlig fart. I rask takt blev han försäljningschef, försäljningsdirektör och sedermera också VD för ett dotterbolag som ägdes till 50 % av Metro och 50 % av Aftonbladet.
 
Som VD byggde Peter upp bolag från 0 kr till 52 MSEK i omsättning, men han saknade närheten till kunder, människor och kundmötet. Så 2010 sa Peter upp sig och skrev boken Bestseller, tillsammans med Ann Olrin, tidigare redaktionschef på Metro.
 
Peter hjälper sina åhörare att riva nidbilden kring vad riktig försäljning är. Med säljmetodiken som grund, har han skapat enkla verktyg som alla kan använda oavsett vad de arbetar med. ”Mötet mellan människor, det är där det händer på riktigt” säger Peter. Låt oss inte slarva bort det!
 
Med stor portion humor, ödmjukhet och allvar, tar Peter med dig på en resa som visar att allt du behöver finns redan inom dig.